Denna artikel är en annons

OBOS nu även i Norrköping – planerar för en rejäl bostadsatsning

Brf Pionen i Harvestad.

Parhus i Vallastaden.

En av Nordens största bostadsutvecklare finns numera i Norrköping. OBOS planerar för bostäder på flera håll i kommunen. Bland annat cirka 500 bostäder i Marbyområdet nära Bråviken.

OBOS är en relativt ny spelare på den svenska fastighetsmarknaden. Detta till trots är företaget tämligen etablerat tack vare de välkända varumärkena Myresjöhus, SmålandsVillan och Kärnhem.

 

– På sätt och vis har vi ju redan verkat i Norrköping genom våra varumärken, men nu kan man säga att vi slagit ner bopålarna på riktigt, säger Jimmy Bäckstrand, biträdande affärsutvecklingschef, från OBOS nya kontor på Bråddgatan 11 där man huserar tillsammans med Myresjöhus och SmålandsVillan.

 

Som en av Nordens största bostadsutvecklare är bolaget en stark aktör att räkna med. Som en ansvarstagande samhällsutvecklare ägnar sig företaget både åt omfattande samhällsbyggnationer och mindre projektverksamhet samt försäljning av styckehus. Allt från att skapa det idylliska drömhuset för den enskilda familjen till större byggnationer i form av skolor eller LSS-boende men också helt nya bostadsområden.

 

Målet är att OBOS ska bli en av de stora aktörerna i regionen. Och nog är man på rätt väg. Företaget har en hel del spännande projekt på gång. Inte minst i Marbyområdet vid Bråviken där cirka 500 nya bostäder i fyra etapper planeras. Målet är att dra igång den första etappen under 2018. Tanken är att uppföra blandad bebyggelse med villor, parhus, radhus och på längre sikt flerfamiljshus.

 

– Läget är svårslaget. Du har nära till Bråviken, småbåtshamn, golfbana och rekreationsområden i fin natur. Dessutom kommer kommunen bygga skolor i området. Samtidigt är det bara 10 minuter med bil till centrala Norrköping, avslutar Jimmy Bäckstrand.

Projekt i Norrköping:

Under 2017 kommer 25 stycken bostäder i radhus och flerfamiljshus uppföras i Krokek. I Sandtorp planeras cirka 45 bostäder i radhus och flerfamiljshus att byggas under 2018-2019.

 

Projekt i Linköping:

Byggnation pågår av ett nytt bostadsområde i Harvestad om 30 stycken bostäder i radhus och kedjehus. Bostäder planeras även i Sturefors, Skeda Udde, Slaka, Vikingstad och Ekängen.

 

Lagom till Linköpings bomässa 2 september 2017 kommer fem bostäder i parhus och radhus i Villastaden. Två av dem kommer vara hemutställningar under mässan. Försäljningen kommer ske under bomässan.

 

Om OBOS Sverige AB:

Ägs av norska OBOS-koncernen, ett medlemsägt kooperativ.

 

Verkar i Sverige genom varumärkena OBOS Sverige AB, Myresjöhus, SmålandsVillan, OBOS Mark AB och systerbolaget Kärnhem.

 

Tillverkar villor, volymhus, radhus, kedjehus och flerfamiljshus i olika upplåtelseformer. Även samhällsfastigheter och kommersiella byggnader och infrastruktur.

 

Välkommen in på www.obos.se för att läsa mer om våra bostadssatsningar!