Denna artikel är en annons

Norrköpingsbaserade Qstar växer vidare med nya stationer över hela landet

Foto: Benny Söderberg

– Vi satsar först och främst på småorter och landsbygd, det vill säga där vi behövs som bäst, säger Qstars VD Maria Hadd.

Du har säkert sett de snygga röda trailers som rullar på vägarna. De transporterar allt drivmedel till Qstars alla stationer.

Qstars första station startade 1990 i Östra Husby, på Vikbolandet här utanför Norrköping. Idag driver vi närmare 400 stationer över hela landet.

 

Det säger Maria Hadd, VD för Qstar Försäljning AB. Från huvudkontoret på Butängen driftar man och sköter bolagets samtliga anläggningar runt om i landet, från Abisko i norr till Skanör i söder.

 

Hon berättar att ca 70 av stationerna är fristående och återförsäljarägda. De drivs under varumärkena Bilisten och Pump, där ett flertal är bemannade. Qstars ca 320 automatstationer med varumärket Qstar är obemannade.

 

– Vi satsar först och främst på småorter och landsbygd, det vill säga där vi behövs som bäst. Det är samma grundidé som när bolaget startade för 26 år sedan. Där de andra bolagen har lämnat finns vi kvar. Det har gett oss en mycket trogen och lojal kundkrets, säger Maria Hadd.

 

Samtidigt har Qstar nu växt sig så pass stora att man även etablerat ett fungerande dieselnätverk för den tunga trafiken. Det innebär att man nu byggt stationer även utmed riksvägar och i större städer, runtom i Sverige.

 

– Men det innebär inte att vi går ifrån grundidén att satsa på småorter och landsbygd, den tänker vi fortsätta med, betonar Maria Hadd.

 

Det gäller även utvecklingstakten. Några planer på att slå av på den finns inte, tvärtom. Qstar växer successivt vidare på plats efter plats runt om i landet. Just nu rör det sig om 10 till 12 nya stationer om året.

 

Givetvis har bolaget ett stort antal stationer på hemmaplan, i dagsläget ett 40-tal runt om i Östergötland. Det senaste tillskottet är Qstar Borensberg som förutom bensin och diesel även erbjuder AdBlue och HVO för den tunga trafiken.

 

– Vi har även satsat stort på den egna transportsidan. Våra totalt elva trailers, som rullar över hela landet, har alla den senaste tekniken att hantera bränslet. Det är naturligtvis oerhört viktigt att den hanteringen är så miljövänlig som möjlig. Dessutom att den är trygg och säker, viktigt inte minst för våra egna chaufförer, säger Maria Hadd.

 

Qstar som alltså har sitt säte i Norrköping har ett 50-tal anställda. Men verksamheten är betydligt mer omfattande än vad det antalet signalerar.

 

– Vi sysselsätter betydligt fler genom ett stort antal entreprenörer och åkerier runt om i landet. Det var här det en gång startade och det är självklart för oss att vi fortsätter att bygga och utveckla vår verksamhet med Norrköping som bas.

 

– Vi satsar på att vara Sveriges mest kundvänliga bränslebolag och värdesätter våra kunder högt. Precis som kunderna är lojala mot oss känner vi lojalitet med Norrköping. Det är en lagom stor stad med bra transportförbindelser och en härlig framåtanda, precis som vårt företag!

Fakta:

Namn: Qstar Försäljning AB

Verksamhet: Bensin- och drivmedelsbolag på den svenska marknaden

Varumärken: Qstar, Bilisten och Pump.

Antal stationer:
ca 400

Antal anställda:
ca 54

Huvudkontor: Norrköping, Butängen