Denna artikel är en annons

Drömboende med sjöutsikt och söderläge – här finns något för alla

Oavsett bostadstyp finns här i den vackra skogsbacken ner mot sjön Glan alla förutsättningar för ett boende utöver det vanliga.

De första villorna är redan på plats och inflyttade i Svärtinge skogsbacke. En omfattande bostadsbebyggelse med på sikt upp emot 700 bostäder kommer här att växa fram under de närmaste åren, alldeles intill det befintliga villasamhället.

Vi började med tio tomter, vilka samtliga omgående sålde slut. Nu fortsätter vi med nästa etapp med cirka 60 villatomter, varav 20 är sålda. Vi har redan byggstartat, inflyttning kommer att ske under våren, säger Henrik Andersson, företrädare för familjeföretaget Östra Ryssnäs AB, som driver projektet tillsammans med Norrköpings kommun.

 

Men det är inte bara fråga om villabebyggelse, påpekar han. Ambitionen är att skapa attraktiva boenden för alla, olika typer av småhus, även flerbostadshus, där uppåt 100 lägenheter är på gång.

 

– Vi vill skapa ett så mångsidigt samhälle som möjligt. Visionen är att alla ska kunna hitta sitt drömboende i Svärtinge Skogsbacke, säger Henrik Andersson.

 

Det blir också en möjlighet för Svärtingebor som gärna vill bo kvar i området men är ute efter något nytt. Vi upplever att det funnits få alternativ när man exempelvis upplever att bördan med den egna villan och stora tomten blivit för tung. Det vill nu Östra Ryssnäs AB ändra på. Henrik Andersson är övertygad om att alla kan lockas av att bo i Svärtinge Skogsbacke.

 

Oavsett bostadstyp finns här i den vackra skogsbacken ner mot sjön Glan alla förutsättningar för ett boende utöver det vanliga.

 

– Det är sjöutsikt och söderläge, och tomterna är omgivna av naturmark där vi försöker göra så små ingrepp som möjligt. Det är en unik miljö att bo i, säger Henrik Andersson, som själv är född och uppvuxen i Svärtinge.

 

Han poängterar att projektet därför ligger både honom och hela familjen varmt om hjärtat.

 

– Vi vill göra något riktigt bra, som både befolkningen i området uppskattar och som vi själva kan vara stolta över.

 

Alla dessa nya bostäder innebär givetvis en kraftig förstärkning av nuvarande Svärtinge, som idag har cirka 4000 invånare. Ny skola och förskola kommer att komplettera dem som redan finns. Med så många nya boende i området kommer troligen även den kommersiella servicen att utökas, menar Henrik Andersson.

 

– Här får de boende närhet till det mesta. Med naturen som närmsta granne och stadslivet som tillflykt, bara 15 minuter bort, mitt emellan Norrköping och Finspång, får man det bästa av två världar.