Det är i Norrköping det händer

Foton: Crelle och Niclas Sandberg

Psst. Kom lite närmare – Jag har något att berätta. Har du hört att Norrköping är en av de kommuner som växer allra snabbast just nu? Jo, det är sant. Fler och fler väljer att bosätta sig i Norrköping, och fler och fler väljer att bo kvar här. Det händer något i Norrköping. Vi har något på gång. Det är i Norrköping det händer.

 

I vår framtidsvision tar vi sikte på år 2035. Då ska vi vara 175 000 invånare. För att vi ska nå dit måste vi börja planera nu. Det är 175 000 invånare som ska bo, arbeta, gå i skolan, åka buss – ja helt enkelt leva, älska och njuta i Norrköping. En kommun som växer är en kommun där alla människor har möjlighet att lyckas och att förverkliga sina drömmar. I Norrköping 2035 känns skolan lustfylld för alla barn och unga och inspirerar till fortsatta studier eller spännande yrken. Kommunen kan erbjuda en rik flora av arbetstillfällen och att starta företag är både roligt och enkelt. De som vill studera vidare stannar naturligtvis kvar i Norrköping vars campus lockar infödda Norrköpingsbor likaväl som människor från hela världen.

 

Bråvallafestivalen och SM-veckan var starten på Norrköpings fantastiska resa som kultur- och idrottsstad. Nya spännande arrangemang ser numer dagens ljus varje år.

 

Nya bostadsområden har de senaste åren växt fram i Norrköping. Möjligheterna till varierat boende är stort och det finns något för alla.

 

Mångfalden i nationaliteter och erfarenheter berikar Norrköping. Företag likaväl som Norrköpings kommun har anställda från världens alla hörn som pratar en variation av olika språk. Det stärker Norrköping i konkurrensen mot andra. Våra företag ligger i framkant och tillväxten blomstrar. Arbetstillfällena är många och varierande i Norrköping och ostlänken öppnar vägen till en större arbetsmarknad.

 

Min målbild för Norrköping 2035 är en stad som blomstrar och växer, ett Norrköping där alla är delaktiga, kan växa och utvecklas. Dit når vi inte automatiskt. Det krävs hårt arbete, samarbete, tydliga prioriteringar och en stor portion mod. Om det som händer ska fortsätta att hända – och just i Norrköping – då måste vi jobba hårdare och våga utvecklas. Vi får inte för en sekund luta oss tillbaka; bli mätta och nöjda över den framgång vi ser inom många områden idag. Vi måste fortsätta sträva framåt. Alla vi som bor och verkar i Norrköping behöver jobba tillsammans för ett Norrköping som fortsätter att utvecklas. Fortsätta jobba för en bättre skola, en ökad tillväxt och för en stad där alla får chansen att utvecklas.

 

Norrköping 2035 är en möjligheternas stad, full av spännande utmaningar, en stad känd för sitt mod, sitt engagemang och för sin kraft att lyckas. Har du hört?

Foto: Rosie Alm

”I vår framtids-vision tar vi sikte på år 2035. Då ska vi vara 175 000 invånare.”

Kikki Liljeblad,

Kommunalråd och stadsplaneringsnämndens ordförande