Denna artikel är en annons

Castellum sätter människan i centrum och fastigheten runtom

– Det är så mycket spännande som händer i Norrköping, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef på Castellum.

– Vi sätter alltid människan i centrum och fastigheten runtom. Samspelet med hyresgästerna är A och O. Att vara lyhörd, fånga behov, hitta flexibla lösningar är och ska vara Castellums signum.

Det säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef på Castellum. Fastighetsbolaget som finns representerade över hela landet firade nyligen 1-års jubileum i Norrköping.

 

– Det är ingen slump att vi etablerat oss här. Det är så mycket spännande som händer i Norrköping. Staden har fantastiska möjligheter. Vi har velat komma hit under många år. Det känns därför otroligt roligt att vi har realiserat drömmen.

 

Castellums målsättning är, förklarar Cecilia S Aldén, att ta en aktiv roll i Norrköpings spännande tillväxtprocess.

 

– Vi brinner för stadsutveckling. Vårt engagemang är långsiktigt och ser nu fram emot att bidra med det vi är bra på för att staden ska nå full blom. Det vill säga fastighetsutveckling.

 

Bolagets befintliga fastighetsbestånd är omfattande med välkända Knäppingsborg i spetsen. Men Castellum har även en hel del spännande framtidssatsningar på gång.

 

– Ambitionen är att under de närmaste fem åren fördubbla kostymen, framför allt genom projektutveckling men kanske också en del fastighetsförvärv.

 

Till exempel gamla Swedbankhuset Spiran på Drottninggatan, som kommer att få en total renovering. Tanken är att invigning ska ske i början av 2018 för den 8000 kvadratmeter stora byggnaden.

 

– Spiran blir som helt ny. Målet är Norrköpings modernaste kontorsytor. På bottenplan tillkommer restaurang och caféer. Vårt mål är att uppnå Miljöbyggnad Silver, vilket är svårt i en gammal byggnad men inte omöjligt.

 

Ett annat exempel gäller ett snart avslutat projekt, en större renovering av Gamla Rådstugan vid Gamla torget. Också här blir det restaurang i bottenplan.

 

– Det har fått ta tid eftersom det är anrika och fina miljöer. Men slutprodukten är otroligt vacker och något vi är riktigt stolta över, säger Cecilia S Aldén.

 

Castellum vill vara offensiva i stadsutvecklingen där Cecilia S Aldén understryker den avgörande betydelsen av mjuka värden. Inte minst det mänskliga perspektivet och relationen med varje hyresgäst.

 

– Det är människan det handlar om. Därför kommer vi ta ännu större ansvar för att tillsammans med våra kunder leda utvecklingen av hållbara och funktionella miljöer i en stad som kanske aldrig mått så här bra som den gör nu.